29 Nisan 2010 Perşembe

Büyük bir fırsat kapımızda bekliyor olabilir mi?


Büyük bir fırsat kapımızda bekliyor olabilir mi?

Yaşadığımız müddetçe önümüzde birçok kapı belirir.Bu kapıların bir kısmı açık, bir kısmı kapalı, bir kısmı ise sadece yarı açıktır.Kapalı olan bu kapıları açmak için belki elimizde bir sürü anahtar vardır.Elimizdeki bu anahtarlar belki bu kapıları açabilir ya da açmayabilir.Bu durum bizim için aşılması gereken bir engeldir.Ne kadar çok engel ile karşılaşırsak o kadar çok yoruluruz.Yorgunluklarımız bir süre sonra yerini yılgınlığa bırakır.Yılgınlıklarda bir süre sonra mutsuzlukları doğurur.Mutsuzluklarda; bizim hayata olan bağımızı koparır.Hayata küseriz ve boynumuz bükülür.

İşte o anda belki en güzeli: durmak, düşünmek, ve karar vermektir.Bir engel karşınıza çıktığında hayata sakın küsmeyin.Çünkü bu durumu engel olarak siz nitelendirdiniz.Bu durum belki de sizin için bir engel değildir.Bir fırsat olabilir.Birçok insan karşılaştığı zorlu engeli fırsata çevirmiştir.Tarih sahnesine baktığımızda nice sanatçılar, bilim adamları, ve liderler birçok engeli fırsata çevirmeyi başarmıştır.

Şu anda hayatınızdaki engelleri bir kez daha analiz etmeyi deneyin.Gerçekten büyük bir fırsat kapınızda bekliyor olabilir.

DURUN, DÜŞÜNÜN VE KARAR VERİN...

1 yorum:

  1. Bazen yeni kapıların varlığı kapanan kapılar oldugu zaman farkedilir. Çünkü odada iken kapıları görmek pek mümkün olmaz, koridora çıkmak gerekir. Engeller zihnimizde oluşur. Aslında onlar açmak istediğimiz kapının bize uygun olmadığının sinyalleridir belkide... Durup düşünmek, daha uygun kapıya doğru yönelmek için iç sesimizi bastırmak ve zihnimizi rahatlatmak içindir. Hani bazen engeli sezersiniz,üzüleceğinizi , mutsuz olacağınızı bilirsiniz, oluşmaması için gayret edersiniz ama o engel oradadır ve sonunda önünüze duvar gibi çıkar. İşte o anda , zannettiğiniz kadar üzülmediğinizi mutsuz olmadığınızı hissederseniz hele de rahatladıysanız bilin ki başka bir kapının eşiğindesiniz ve kapı kilitli değil, çevirin tokmağı içerdesiniz...

    YanıtlaSil